пʼятниця, 21 жовтня 2022 00:19

Спецтема: Війна Росії проти України

На Харківщині поліція знайшла 22 катівні, які облаштували росіяни

На Харківщині поліція знайшла 22 катівні, які облаштували росіяни
Поліція знайшла в Харківській області 22 катівні. Фото: Варта

Правоохоронці встановили 22 місця тортур на деокупованих територіях Харківської області.

Катівні знайдені у Вовчанську, Куп'янську, Шевченковому, Ізюмі, Козачій Лопані, Липцях, Великому Бурлуку, Пісках-Радьковських, Боровій, розповів під час брифінгу начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Володимир Тимошко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Наразі назвати загальну кількість людей, які постраждали від тортур окупантів не можна, оскільки частина людей зараз перебувають у РФ.

Окупанти також вивозили людей на територію РФ, катували їх там, а потім повертали до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зламані череп, щелепа, ребра: у Козачій Лопані знайшли тіла закатованих чоловіків (18+)

"У них є місце в Шебекіному (Бєлгородська область –Gazeta.ua), де знаходяться наші військові та поліцейські полонені. Кілька днів тому ми вилучили тіло двох закатованих військовослужбовців. Їх ми точно знаємо, вивозили через Гоптівку у бік Бєлгорода, а повернули назад тіла", – сказав він.

Нині Державне бюро розслідувань оголосило про підозру 22 поліцейським, які перейшли на бік окупантів (як співробітників облуправління Нацполіції, так і інших поліцейських підрозділів, які до нього не входять).

"Тих, кого ще ми підозрюємо у можливій співпраці з ворогом, – лише 65 осіб, включно з цими 22", – сказав Тимошко.

Начальник Головного управління ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв повідомив, що за час окупації через тортури пройшли 15 його співробітників.

Правоохоронні органи України відкрили вже 38 тис. кримінальних проваджень щодо військовослужбовців Російської Федерації за воєнні злочини в Україні.

Воєнні злочини не мають терміну давності. Тому всі звірства окупантів фіксують, щоб надалі притягнути їх до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині поліція знайшла 22 катівні, які облаштували росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі