вівторок, 27 листопада 2018 17:44

"На цьому місці поставити капличку нашим героям" - українці з білорусами пікетували російське консульство у Львові
13

У Львові виступили проти російської агресії в Азовському морі .
Фото: Валерій Шмаков
У Львові виступили проти російської агресії в Азовському морі .
У Львові виступили проти російської агресії в Азовському морі .
У Львові виступили проти російської агресії в Азовському морі .
У Львові виступили проти російської агресії в Азовському морі .

27 листопада в День Героїв Білорусі під стінами Генерального консульства Російської Федерації у Львові виступили проти російської агресії в Азовському морі .

"Сьогодні ми відзначаємо спільно із побратимами- білорусами День Героїв Білорусі. Щороку, свою ходу приурочену святу ми розпочинаємо із Личаківського цвинтаря. Там вшановуємо білоруських повстанців біля пам'ятника Кастуся Калиновського, наших воїнів ОУН УПА та полеглих бійців нинішньої Московсько-Української війни", - розповідає учасник ГО "Громадська Варта" та "Гвардія Революції" 60-річний Юрко Антоняк.

Близько двох десятків учасників акції принесли під консульство Росії українські та білоруські стяги, та зачитали свої вимоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Де мій родич?" - під посольством Росії влаштували незвичну акцію

"Враховуючи те, що кілька днів тому, розпочався новий виток відкритої збройної агресії проти України, ми вирішили змінити наш традиційний маршрут. З побратимами Білоруського Руху солідарності "Разом" ми прийшли під стіни Генерального консульства Московії, так званої Російської Федерації. Вимагаємо припинення агресії, звільнення заручників та політв'язнів, які перебувають в застінках кремлівського режиму. Звертаємось до голови Львівщини із вимогою закриття Російського консульства у Львові, як осідку шпигунства, антиукраїнської пропаганди і тероризму. А на цьому місці поставити капличку у нашим героям, які загинули від рук російської армії.

Дії Глави держави, Петра Порошенка підтримуємо. Воєнний стан треба було робити ще у 2014 році. Сподіваюсь, за цим підуть рішучі кроки, насамперед із укріплення кордону, знешкодження московської аґентури, особливо в прикордонних областях і проведення відповідних мобілізаційних заходів для протистояння московській агресії", - додав громадський діяч.

25 листопада російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків дістали поранення. ФСБ Росії підтвердила обстріл і затримання українських кораблів у Керченській протоці. Загалом на трьох українських катерах було 23 військових.

Зараз ви читаєте новину «"На цьому місці поставити капличку нашим героям" - українці з білорусами пікетували російське консульство у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі