понеділок, 17 грудня 2018 13:37

Митрополит Московського патріархату заявив про перехід до Помісної церкви

Митрополит Московського патріархату заявив про перехід до Помісної церкви
У Спасо-Преображенському кафедральному соборi у Вінниці під час служби заявили про перехід до Помісної церкви. Фото: orthodox.vinnica.ua

Під час служби у Спасо-Преображенському кафедральному соборi Вінниці 16 грудня митрополит Симеон заявив усім прихожанам про перехід до новоствореної Помісної церкви. Раніше храм підпорядковувався УПЦ Московського патріархату. Про це пише Главком.

"Для звичайних прихожан жодні зміни не відчуються. Сталася лише зміна керівництва у Києві", - сказав керівник прес-служби Єпархії протодиякон Владислав Демченко.

Отець Владислав також розповів, що у храмі будуть тепер правити тією мовою, "якою захочуть самі прихожани: або українською, або церковно-слов'янською".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді готують зміну назви УПЦ МП

Про перехід інших паств на Вінниччині до нової об'єднаної церкви поки невідомо.

15 грудня у Києві пройшов Об'єднавчий собор українських православних церков. На ньому ухвалили рішення про створення єдиної православної церкви, яка офіційно називається Православна церква України.

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Московського патріархату заявив про перехід до Помісної церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі