середа, 01 березня 2017 22:34

Мисливці полювали на козуль, сподіваючись постріляти вовків

Мисливці полювали на козуль, сподіваючись постріляти вовків
фото: Коментарі

У неділю 26 лютого мисливці Буського лісгоспу на Львівщині полювали на вовків:

"У загінному облавному полюванні брали участь 170 мисливців. За схемою поквартально перекривається територія лісу площею 4 км і туди заганяється звір. Але вовків знайти не вдалось", - розповідає мисливствознавець Буського лісгоспу Ігор Войціцький.

У Буському районі вовки з'явилися у червні 2016 року. Зараз збільшилася їхня популяція. На це вплинула африканська чума, котра знищує не тільки свійських, але й диких свиней. Хвороба вразила усі регіони навколо Львівщини, тому за пошуком свіжого м'яса звірі прийшли і сюди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скажена вовчиця покусала лісника та прикордонників

"Ми проводили полювання на кабанів та козуль, сподіваючись, що відстріляємо вовків, але, на жаль, не виявили їх. А нещодавно майстер лісу при обході побачив чотирьох вовків, які заганяли козулю. Це поблизу Таданівського та Соколянського лісництв. Сусідній район одного вовка таки зустрів, у товаристві "Крижень".

У пошуках їжі вовки мігрують починаючи з Бродівського району, далі Радехівський, Кам'янка-Бузький, Бузький. Цієї пори вони полюють на козуль, диких кабанів, оленів, які саме носять у собі потомство.

У селі Стовбина Балка Новосанжарського району на Полтавщині зграї вовків нападають на собак і домашню худобу.

Зараз ви читаєте новину «Мисливці полювали на козуль, сподіваючись постріляти вовків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі