У Черкасах відкрили кафе правильного харчування, де подають збалансовані страви. Пообідати здоровою їжею обійдеться в близько 100 грн.
"Починали з сервісу доставки їжі 3,5 роки тому. Згодом зрозуміли, що треба робити місце, де люди можуть поїсти щоразу. Крім того, мали на меті створити культурне місце, де могли б проводити зустрічі й лекції", - говорить дієтолог Олена Семеніхіна.
"Хотіли, щоб люди їли корисну й смачну їжу, не турбуючись про її якість. Страви в меню не містять цукру й повністю натуральні. В солодощах використовуємо цукрозамінники на натуральній основі. Співпрацюємо з місцевими постачальними, які мають сертифікацію про якість продуктів. Використовуємо одноразовий посуд. Ємності для зберігання їжі з паперу, прибори - зі спресованого кукурудзяного крохмалю. Виглядають як пластикові, але вони на смітнику невдовзі згниють. Такий посуд приблизно втричі дорожчий, ніж пластиковий. Велику частину прибутку віддаємо на їх закупівлю. Йдемо на ці витрати, щоб підтримати ідею бренду - не тільки нагодувати людей, а й не нашкодити середовищу", - говорить Геннадій Харламбов, підприємець.
Найдешевша страва - курячий бульйон із чорною локшиною за 42 грн, найдорожча - бургер з лососем за 89 грн.
"У відкриття кафе вклали велику суму, площу орендуємо. Робили ремонт з нуля, закупили техніку. Прибуток, який отримуємо йде на зарплати працівникам і підтримання атмосфери. Правильне харчування в Україні дуже перспективне. Все більше людей різного віку стають прихильниками здорового способу життя, займаються спортом, стараються не вживати шкідливої їжі. У великих міста такий проект був би зі старту успішним. Де багато людей, там легше розвиватись", - каже Геннадій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець шиє гаманці та сумки зі шкіри індійської кобри
Середня зарплата у Туреччині приблизно близько 23,5 тис. грн. Це мінімум, на який може прожити людина.
Про це у своєму блогу на hochu.ua розповідає українка Марія Караденіз, яка десять років мешкає у Стамбулі. Переїхала через заміжжя.
Коментарі