середа, 23 серпня 2017 12:12

Лікарі сплутали ботулізм із раком

Лікарі сплутали ботулізм із раком
На Львівщині лікарі сплутали ботулізм із раком, двоє людей в реанімації.

Двоє чоловіків на Львівщині потрапили до реанімації через ботулізм. Родичі 67 та 59 років поласували домашнім паштетом, який зберігали в підвалі понад 3 роки. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Чоловіки з'їли менше півлітрової банки.Через два дні відчули погіршення здоров'я. Спочатку їх лікували в районній лікарні. Однак коли стало гірше, то перевезли до Львова, де вкололи сироватку від ботулізму, яку закупили благодійники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ботулізм перекинувся на м'ясо, є жертви

Рідні потерпілих розповідають, що спершу їм не могли встановити правильний діагноз.

"У нього горло дуже було червоне, я сама бачила. І з правого боку нарив, були такі симптоми - нам лікарка говорила, що то може бути рак, пішли метастази. Ми були в шоці вже, ніхто не думав, що то бутулізм. Не міг дихати, клубочок у горлі, мова змінилася, задихався", - розповіла сестра пацієнта Любов Прошляк.

"Вони були в дуже важкому стані. Одного одразу направили в реанімаційне відділення, перевели на кероване дихання, тому що самостійно вже не міг дихати. Стан його дуже-дуже важкий", - сказала завідувач 4-го відділення Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян.

Тепер у лікарні лишилося тільки дві дози препарату. За словами головного інфекціоніста області, сироватка є в столиці, її передадуть у регіон за першої ж потреби.

З початку 2017-го станом на 18 липня в Україні зареєстровані 90 випадків захворювання на ботулізм, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі сплутали ботулізм із раком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі