понеділок, 10 листопада 2014 15:56

Кримська нерухомість істотно подешевшала

Кримська нерухомість істотно подешевшала
Фото:korrespondent.net

Ціни на кримську нерухомість в жовтні знизилися на 10-15% в порівнянні з травнем 2014.

Про це свідчать дані дослідження, провведенного аналітиками DOM.RIA.com.

Також знизився і попит на покупку житла в Криму. У порівнянні з травнем бажаючих придбати нерухомість на ПБК стало на 30-35% менше.

На інших узбережжях попит знизився на 40-45%, а в степовій зоні вдвічі.

У той же час кількість угод почало різко зростати. "Причиною є те, що тільки у вересні в Криму почав працювати реєстр нерухомості.

"На даний момент обов'язкового переоформлення квартир в російський реєстр поки немає. За нашими даними, це потрібно робити тільки перед продажем", - відзначають аналітики.

"Так, квартиру, яка знаходиться у власності громадянина України, перед продажем необхідно спочатку внести в кримський реєстр. Це може зробити власник або інша особа за дорученням. Однак у довіреності потрібно вказувати, що дії будуть проводитися в російському федеральному окрузі Крим.

У свою чергу, жоден український нотаріус таку довіреність не підпише. А операції на території Криму за українськими законами, вважаються недійсними", - пояснюють експерти.

Зараз ви читаєте новину «Кримська нерухомість істотно подешевшала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі