пʼятниця, 12 вересня 2014 22:20

Кримські татари не підуть на вибори - експерт

Кримські татари не підуть на вибори - експерт

Більшість кримських татар не підуть на вибори, голосуватимуть лише окремі групи татар. Це переважно ті люди, яких підкупили Про це кореспонденту Gazeta.ua заявив політолог Олександр Маслак.

Татари зараз максимально об'єдналися. Вони орієнтуються на Україну як на державу. І більшість з них не підтримує Російську окупацію Криму. Хоча вони зараз не готові на активні дії проти окупації і проти виборів на півострові. Звичайно, що на півострові є різні проросійські організації кримських татар. Це так звані проросійські секти, вони існують в Криму серед кримських татар. Спроби організувати альтернативний Меджлісу кримсько-татарський національний рух, який здійснювався ще з початку 90-х років, невдалі і результату не дадуть. Є окремі партії кримськи хтатар, які підуть на вибори, але успіху вони не матимуть", - пояснив експерт.

Російська влада лякає кримських татар обшуками в мечетях і їхніх будинках, але експерт впевнений. Що всупереч цьому тискові татари на вибори не підуть.

" Росія пішла на інший крок дострокове голосування. Зазвичай достроково йдуть на вибори ті люди, на яких можна вплинути адміністративно. Якась частина кримських татар, які не облаштовані і мають матеріальні проблеми вони взяли участь в дострокових виборах. Але все ж ця частина не буде значимою в загальній кількості татар"

Росія вдаватиметься до фальсифікацій, може навіть платити за участь у виборах.

"Якщо будуть платити , то не лише татарам, а й росіянам і українцям на території Криму, але максимально використають адміністративний вплив, що результати виборів були такі як потрібно. На одному з російських телеканалів бачив рейтинг, то відсоток за Єдину росію такий же як на парламентських виборах був за партію регіонів. Думаю результати виборів будуть такими", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари не підуть на вибори - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі