середа, 23 липня 2014 14:34

Найгарніші краєвиди із львівських дахів можна оглянути за 55 гривень
9

Фото: Леся МЕЖВА

Цього літа у Львові відкрили новий екскурсійний маршрут - дахами найвищих будинків центру. Звідси відкриваються найгарніші краєвиди на старовинний Львів. Для туру вибирають 4 дахи, які розміщені не дальше, ніж 600 м від Ратуші. Це приватні помешкання, банки та готелі.

"Карлсон у Львові би не жив, - каже гід та історик Ігор Лильо. - Йому би просто не дали дозволу мандрувати дахами. Щоб створити цю екскурсію, довелося 7 місяців переконувати і просити мешканців цих будинків. Ми обрали ті будинки, з яких відкривається вигляд міста такий, який не можна побачити ні з Ратуші, ні з Високого Замку. Наші дахи - дуже близько до оперного, до львівських червоних дахів зі старовинною черепицею. Тому тут здається, що до центру - просто можна рукою дістати. Тут також можна робити неповторні кадри фотографам. З одного даху відкривається найкраща підсвітка місцевих церков і готелів."

Екскурсія триває 2 год. На кожен дах є ліфт. У мандрівці між будинками гід розповідає багато історій та фактів про Львів. Такий тур коштує 55 грн.

Зараз ви читаєте новину «Найгарніші краєвиди із львівських дахів можна оглянути за 55 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі