понеділок, 08 вересня 2014 16:10

Із Криму готуються наступати на Херсонську область

Із Криму готуються наступати  на Херсонську область

За три дні перемир'я до окупованого Криму активно звозять російську техніку і війська. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив експерт Андрій Клименко. Тільки за останні кілька тижнів на півночі півострова було перекинуто 64 танки, близько сотні БТРів і БМП, кілька десятків систем залпового вогню "Град", "Ураган" і ЗРК "Бук", а також високоточні засоби ураження повітряних та наземних цілей і літаки. За прогнозами експертів Володимир Путін використає перемир'я, щоб підготуватися до наступу на Херсон.

"Ми спостерігаємо постійно за тими хто як і куди плаває по морю. Попередні два роки російські кораблі займались тим, що з Новоросійська возили бронетехніку і військову техніку в Сирію. Військовий десантний корабель це паром, який може взяти на борт 500 військових і десяток чи два танків. Тиждень тому ми побачили, що російські кораблі перестали ходити в Сирію, а сконцентрувалися в Чорному морі. І до трьох десантних кораблів приєднався ще один. На Керчинському півострові на полігоні Айпуг йде навчання окремої бригади морської піхоти чорноморського флоту і бригада берегової охорони. Це приблизно 8 тисяч елітних військових зі зброєю і бронетехнікою. По наших підрахунках два кораблі з Чорного моря зайдуть в порт Бердянська. Ще два підуть по Арбатьській стрілці і по сухопутному шляху підуть на Генічеськ і Мелітополь. Ці міста не готові до агресії зовсім, бо курортні. Там навіть нема жодної оборонної бази. Ну а звідти вже на Київ", - пояснює Клименко.

Зараз ви читаєте новину «Із Криму готуються наступати на Херсонську область». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі