вівторок, 23 квітня 2019 12:52

Іменем Василя Сліпака назвуть сквер

Іменем Василя Сліпака назвуть сквер
З нагоди Дня міста скверам Львова традиційно присвоюють імена видатних постатей. Фото:day.kyiv.ua

У Львові пропонують дати ім'я Василя Сліпака скверу на одній із центральних вулиць.

Це рекомендація комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів і споруд, повідомили у Львівській міській раді.

Із нагоди Дня міста скверам Львова традиційно дають імена видатних постатей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва один із скверів назвуть на честь убитого журналіста

"Розпорядженням міського голови Андрія Садового створено робочу групу з цього питання. Сквер, якому дадуть ім'я Героя України Василя Сліпака, розташований на початку вулиці Петра Дорошенка. Там є трамвайна зупинка. Заплановано також намалювати мурал, присвячений співаку", — йдеться в повідомленні.

"Пам'ятати про людей, які віддали свої життя, — це жити за принципами та моральними настановами, за які вони загинули. Ми маємо бути людьми, гідними їхнього вчинку. Тому важливо пам'ятати. Окрім того, що він є Героєм України, Сліпак є людиною культури світового масштабу. Його ім'я знає Франція, Німеччина, Австрія. Тому найменше, що ми можемо зараз зробити, — називати простори іменами героїв".

На засіданні комісії дискутували щодо того, який саме сквер назвати ім'ям видатного співака.

"Зійшлися на тому, що це має бути сквер у центральній частині міста, а не на околиці. А от яким він має бути — тема до обговорення громадськості. Відповідно до проекту ухвали, Галицька районна адміністрація у місячний термін має виготовити та встановити таблички з назвою "Сквер імені Василя Сліпака", — розповів голова комісії Віталій Свіщов.

На Донбасі 9 грудня ліквідували вбивцю бійця ЗСУ Василя Сліпака з позивним "Міф", який здобув всесвітнє визнання як оперний співак. Бойовика, який застрелив Сліпака, вбили 9 грудня поблизу Мар'їнки.

Зараз ви читаєте новину «Іменем Василя Сліпака назвуть сквер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі