вівторок, 10 квітня 2018 18:16

Єгері будують незвичайні качині пентхауси на воді

Єгері будують незвичайні качині пентхауси на воді
Єгері будують незвичайні качині гнізда. Фото: bird-ukraine.pp.ua

Єгері з Черкащини за новою технологією облаштували для пернатих помешкання з гілок. Вони уберігають птахів від хижих тварин і допомагають збільшити їх популяцію.

Їдею незвичайних гнізд запозичили в американців, пише 24tv.ua.

Єгер Олександр Сопілка говорить, що вперше їх змайстрували 3 роки тому. Спочатку птахи лякалися і не хотіли заселятися в нові помешкання на воді та згодом звикли. Цього року таких гнізд встановлять сотню на 4 кв км території.

"Українськы національні гнізди є різного типу, їх будували ще наші діди, прадіди, Робляться ці гнізда у формі снопиків або куреня, але головне, щоб він був тунельного типу. Тобто, щоб було 2 входи і качка могла легко втекти", - каже директор мисливського господарства Андрій Тичков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещину злетілися рідкісні птахи

Цього року качки заселять уже 90% гнізд, а через пару років популяція пернатих збільшиться в кілька разів.

У окупованому Криму на одному з пляжів Феодосії зимує екзотичний птах фламінго. Зазначається, що птах гуляє по узбережжю між пансіонатом "Україна" та Береговим. Мешкає там вже протягом місяця і поводиться неспокійно, постійно кричить.

Зараз ви читаєте новину «Єгері будують незвичайні качині пентхауси на воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі