середа, 02 квітня 2014 14:14

До Криму перестали ходити електрички з Херсонщини

До Криму перестали ходити електрички з Херсонщини


Від учора перестали курсувати електропотяги до Криму зі станції Новоолексіївка, що на Херсонщині та у зворотньому напрямку. Також відміняють електричку "Мелітополь-Сімферополь".

Натомість пропонують нові електрички. У новому розкладі приміських потягів щодня їздитиме електричка з Новоолексіївки лише до станції Сиваш в Генічеському районі. В іншому напрямку зі станції Запоріжжя-2 до станції Сиваш щоденно.

"Все залежить від відносин влади Києва та Сімферополя. Приміські перевезення дотаційні з міських бюджетів за пільгові категорії населення. Як влада домовиться, так і їздитимуть елетропотяги. Теж стосується швидкісних потягів з різних напрямків України до Криму. Але тут не лише економічний, а й людський фактор у взаєминах київських і кримських чиновників," - каже експерт з транспортної політики Олександр Кава.

В інтернеті ходять розмови, що швидкі пасажирські потяги України призупинять рух до Криму. В "Укрзалізниці" заспокоюють. Кажуть, ніяких змін не очікують. За словами прес-служби південно-західної залізниці Ганни Малієнко потяги в напрямку до Росії теж не скорочують. Курсують у звичному режимі.

"Скоріш за все, рух потягів зупиняється не з політичних причин, а внаслідок економічних. Крим перетворюється у Чечню. Мало бажаючих відпочивати там, де можуть вбити, де немає ні води, ні світла. Є проблеми з грішми. Нікому не треба ці неприємності. Збоку є Турція зі спокійним відпочинком. Те, що зараз відбувається — тимчасове непорозуміння. І призупинення руху електричок це один із його штрихів. Допоки Путін керуватиме Росією, доти Крим буде його. Як стане територією України, все відновиться", - спрогнозував економіст Олександр Кірш.

Зараз ви читаєте новину «До Криму перестали ходити електрички з Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі