четвер, 23 листопада 2017 12:22

Колишній голова обласного ДАІ отримав сім років за хабарництво

Колишній голова обласного ДАІ отримав сім років за хабарництво
Прокуратура вимагає збільшення терміну ув'язнення Петра Блажівського до десяти років. Фото: Полтавщина

До семи років позбавлення волі засудили колишнього керівника Полтавського обласного ДАІ Петра Блажівського. В 2015-му його затримали в місті під час передачі хабара у $18 тис.

Про це повідомив начальник відділу прокуратури Полтавської області Віталій Бойко.

До суду Блажівського звільнили під заставу в 10 млн грн. Її вніс брат обвинуваченого. Петро Блажівський втік до Криму, й досі там перебуває, тож, рішення суду йому зачитали заочно.

"На останньому судовому засіданні всі чотири факти зловживання владою, у якому чоловіка звинувачували, довели. Ніхто з рідних засудженого не був присутнім на судовому засіданні. Раніше до цього на суди з'являлися брати чоловіка, які також обіймали посади правоохоронців. Їх допитували як свідків. Також виступали колишні підлеглі, з яких він вимагав хабарі", - розповів Віталій Бойко.

Поки що вирок не набув законної сили. Протягом тридцяти днів з цього моменту обвинувачений може подати документи на оскарження вироку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київавтодорі затримали п'ятьох чиновників за хабар у 12 млн

"Державне обвинувачення наголошує на збільшення терміну ув'язнення до десяти років, так як він переховується від слідства. А значить, відчуває свою винуватість перед колишніми підлеглими. У разі затримання на території України буде відбувати весь термін покарання", - додав Бойко.

Колишнього правоохоронця також позбавили звання полковника поліції, права обіймати посади в правоохоронних органах мінімум три роки та конфіскували все майно. Петро Блажівський продовжує переховуватися від слідства. Екстрадицію зможуть провести, коли буде встановлене точне місце його перебування.

У вересні 2015 затримали колишнього заступника Петра Блажівського — Володимира Голтвянського, який був начальником відділення ДАІ по одному з районів Полтавської області. Його підозрюють в організації механізму вимагання грошей від приватних автоперевізників за неперешкоджання підприємницькій діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Колишній голова обласного ДАІ отримав сім років за хабарництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі