середа, 02 листопада 2016 12:21

Біля військового госпіталю відкрили алею писанок із зображенням ікон
31

Фото: Марина Олінішевська

Учора на території Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни відкрили алею писанок із зображенням ікон. На ній представили 20 оригінальних розмальованих яєць у петриківському стилі.

Петриківський розпис ікон виконали художники дитячого-молодіжного центру "Барви України".

Алея відкрита для відвідування вінничанами та гостями міста. Писанки розмістили у спеціальних прозорих боксах, аби холодна і волога погода не пошкодила їх. У вечірній час писанки планують підсвітлювати.

Автором ідеї став заслужений лікар України та начальник Вінницького обласного госпіталю Валерій Бабійчук. Він очолює госпіталь із 1987 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народний депутат задекларував церкву

Госпіталь ветеранів війни заснували в лютому 1946-го. Нині у ньому працюють 68 лікарів та 189 медичних працівників із середньою медичною освітою, зокрема заслужені лікарі України. 4 співробітники отримали відзнаку "Заслужений працівник охорони здоров'я України".

Щорічно в госпіталі оздоровлюють майже 6 тис. ветеранів війни, а також учасників антитерористичної операції.

Раніше повідомляли, що в місті Тульчин на Вінниччині колишній військовий відкрив музей-аптеку. Експозиція нараховує понад 600 експонатів, найстарший із них датований 1862 роком. Ідея створення закладу належить лікареві, краєзнавцю, військовому у відставці Іванові Зелюку.

Зараз ви читаєте новину «Біля військового госпіталю відкрили алею писанок із зображенням ікон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі