вівторок, 27 березня 2018 14:26

"Активіст" Федорчук перший втік з Донецька, поки ми продовжували боротьбу - Зонтов

"Активіст" Федорчук перший втік з Донецька, поки ми продовжували боротьбу - Зонтов
Екс-мер Слов'янська Олег Зонтов прокоментував повідомлення в Facebook про скандал в одному з магазинів торгової мережі АТБ в Харкові. Фото: TradeMaster.UA

Колишній міський голова звільненого від терористів Слов'янська Олег Зонтов в ефірі "Першого ділового телеканалу" прокоментував повідомлення в соціальній мережі Facebook про нібито скандал в одному з магазинів торговельної мережі АТБ у Харкові. Пост вимушеного переселенця з Донецька Станіслава Федорчука став предметом судового розгляду у Дарницькому суді Києва. На своєму профілі у FB Федорчук ще торік стверджував, що невідомого ветерана АТО начебто образила невідома касирка магазину АТБ, нібито заявивши про те, що Харків – це російське місто, в якому вже скоро з'являться танки Російської федерації. Скандал, зі слів блогера, закінчився тим, що атовець розбив на голові жінки-касирки лоток з яйцями. Втім дезінформацію, викладену в мережі Facebook, було спростовано під час судового розгляду за позовом АТБ.

"Федорчук – це один з перших громадських діячів, які залишили Донецьк навесні 2014-го. Я не знаю, з яких саме причин. Тому що ми ще залишалися, проводили проукраїнські мітинги, боролися з тітушками, аж до захоплення 12 квітня міста Слов'янська, а потім – передислокації підрозділів російських спеців під керівництвом Гіркіна до Донецька", - розповів журналістам в Дарницькому суді Олег Зонтов.

На думку екс-мера Слов'янська, поширення дезінформації у соціальних мережах є однією з форм гібридної війни РФ проти України, до якої останнім часом долучаються і деякі українські так звані "громадські активісти", навіть вимушені переселенці з Донбасу.

"На сьогодні всі ці провокації, вони дивним чином чомусь вписуються в сценарій тієї гібридної війни, яку нам нав'язує Росія",- додав Зонтов.

Сам Станіслав Федорчук, який написав про невідому касирку, анонімного ветерана АТО та міфічні яйця й російські танки у Харкові, під час судового розгляду виглядав розгубленим і не зміг повідомити навіть точного імені невідомого персонажу власного посту у FB. Повідомивши лише, що місце його прописки – це окупована територія Донбасу.

"Я інформацію отримав від свого близького товариша. Він десь півроку, як був демобілізований з лав Збройних сил. У мене був досвід роботи директором з маркетингу в різних компаніях. Я скажу, що якби йшлося про компанію, в якій я би був співробітником, або був відповідальним за зв'язки з громадськістю, або за зв'язки з клієнтами, то я думаю, що ця ситуація взагалі ніколи би не мала би стати публічною", - розповів журналістам "Першого ділового" автор скандального посту Станіслав Федорчук.

Представники мережі АТБ у суді заявили, що сам факт конфлікту "ветерана АТО" з касиркою мережі АТБ був суцільною вигадкою, яку не підтвердили ані співробітники харківського магазину, ані харківські поліцейські, ані камери спостереження, встановлені в супермаркеті. Всі гроші, які нині АТБ намагається відсудити за наклеп у Станіслава Федорчука, підуть на реабілітацію справжніх ветеранів АТО в місті Дніпро.

"Взагалі як такого конфлікту у нас не відбулося. У нас є докази – відео відповідні з камер відеозапису. Тому що взагалі ніякої касирки, ніяких яєць, ніяких "танків", ніяких "Харків – це Росія", - взагалі такого не було. Це – наклеп. Як ми ці гроші відсудимо, то ми передамо їх в лікарню імені Мечникова у Дніпрі, щоб допомогти бійцям АТО, які там знаходяться на лікуванні", - розповіла журналістам представник мережі АТБ у суді, позивач у справі Ірина Галкіна.

Зараз ви читаєте новину «"Активіст" Федорчук перший втік з Донецька, поки ми продовжували боротьбу - Зонтов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі