пʼятниця, 29 вересня 2017 02:25

Які річки України мають найчистішу воду

Через значний рівень забрудненості жодну річку України не можна назвати кришталево чистою.

У 2017 році найгірші результати мали дві річки басейну Приазов'я – Кальміусі та Кальчику, на яких розташований Маріуполь, повідомляє slovoidilo.ua.

Протягом року в цих річках зафіксовано понад 27 випадків масштабного забруднення вод сполуками мангану, міді, хрому та азоту. А після скидання відходів підприємствами, їхні рівні у воді перевищують норму в десяток разів.

Від забруднення також страждає Полтва, яка тече через Львів. З початку року тут зафіксували 57 випадків сильного забруднення. Найбільний вміст сполук азоту в ній у 30-35 разів перевищував допустимий, а органіки – до 18 разів вищий.

Автор: slovoidilo.ua
  У 2017 році найгірші результати мали дві річки басейну Приазов'я – Кальміусі та Кальчику.
У 2017 році найгірші результати мали дві річки басейну Приазов'я – Кальміусі та Кальчику.

Дніпро має статус "помірно забрудненої". Хоча з початку року в річці зафіксували майже сотню випадків високої забрудненості води. Найгіршою ситуація була на Київському, Канівському, Кременчуцькому та Дніпродзержинському водосховищах. Показники марганцю часом перевищували норму в 20 разів, а з міді – в десять. На Дніпровському водосховищі цього року помітили лише 6 випадків забруднення. На Каховському не зафіксували жодного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столичному парку раптово почервоніло озеро

У більшості річок країни рівень нафти не перевищував норму з початку року. Серед найчистіших річок України з великих - Тиса, Уж та Прут, а серед менших – річки Латориця, Бистриця та Ірпінь.

Пляжний сезон ще не закінчився, а зеленим цвітом вкрилися водойми у всіх регіонах України від Дніпра до Сіверського Донця. Наша редакція спробувала розібратися, як уникнути подібного наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Які річки України мають найчистішу воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі