понеділок, 11 березня 2019 12:01

Лютневі платіжки прийдуть без субсидії

Лютневі платіжки прийдуть без субсидії
Якщо сім'я отримує щомісяця від держави субсидію в розмірі 1 600 гривень, а платіжка за газ у лютому прийде на 1 100, то 500 гривень залишиться їй на власні потреби або на оплату рахунка. Фото: golos.com.ua

З березня допомогу на оплату комунальних послуг білоцерківці будуть отримувати "живими грошима" і самостійно направлятимуть їх на оплату рахунків.

Систему монетизації субсидії вже запустили, повідомляє 04563.com.ua.

За словами Петра Порошенка, середній розмір виплат становитиме 1 500 грн. Після того, як отримувач субсидій розрахується за отримані послуги, готівкові кошти залишаться в його розпорядженні.

У березні готівку для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуть одержувачам субсидій.

Як пояснив міністр соціальної політики Андрій Рева, одночасно діятиме запущена з січня 2019-го року монетизація, яка передбачає розрахунки за спожиті послуги субсидіантами через Ощадбанк і за результатами вже цього опалювального сезону виплату невикористаних субсидій одержувачам готівкою.

Усі громадяни, яким призначили субсидію з 2018 року, у березні отримають кошти для оплати комунальних послуг за лютий 2019-го. У квітні надійдуть гроші для розрахунку за березневу "комуналку", у травні - за спожиті у квітні послуги.

Людям, які давно оформили субсидію, перерахують кошти грошовим переказом через державний Ощадбанк, а пенсіонерам виплатить Пенсійний фонд одночасно з пенсією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців позбавлятимуть субсидій: подробиці

Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися до найближчого відділення Ощадбанку і надати паспорт та ідентифікаційний код.

Пенсіонери, які отримають пенсійні виплати через інші банки, відповідно зможуть зняти свою субсидію безпосередньо у банкоматі цього банку. Тим, у кого немає пенсійної картки, гроші доставить "Укрпошта".

Домогосподарство отримуватиме підтримку від держави у вигляді субсидії готівкою і далі зможе самостійно розраховуватися за спожиті послуги, а зекономлені кошти використати на свій розсуд. Тож таке поняття, як обов'язковий платіж, скасовується.

Монетизація субсидій є логічним завершенням реформи ринку комунальних послуг. Перед нею країна має пройти кілька етапів. Встановити ефективну цінову модель ринку на природний газ, потім створити мультифункціональні реєстри субсидіантів.

Зараз ви читаєте новину «Лютневі платіжки прийдуть без субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають