субота, 13 квітня 2019 16:47

Призовників відправлять в армію після виборів

Новобранців весняного призову з Полтавського району відправлять служити в армії на два тижні пізніше. Це пов'язано із другим туром президентських виборів.

— Зарахували в команди на відправку до Збройних сил 17 чоловік, — розповідає заступник військового комісара Полтавського району з комплектування Сергій Лифар, 44 роки. — Однак у них має бути можливість проголосувати. Тому відправимо їх пізніше.

Цього призову в Полтавському районі недобір. За планом, в армію мали піти 36 полтавців.

— Але явка дуже слабка. Хлопці повиїжджали за кордон. У селах за місцем проживання майже нікого немає, — каже Сергій Михайлович. — Розшукові команди їздили в населені пункти району, щоб вручити повістки. Зі слів батьків, сини або працюють в інших містах, або перебувають за межами України.

Вік призовників від 18 до 27 років. За власним бажанням хлопців і згодою батьків закон дозволяє брати 18-річних.

— Є такі, хто самі висловили бажання служити, — пояснює військовий. — Цього року відправляємо призовників у прикордонні, десантно-штурмові, сухопутні війська та Національну гвардію.

Урочисті проводи в армію військкомат призначив об 11:00 22 квітня.

Другий тур президентських виборів відбудеться 21 квітня. Змагатимуться два кандидати — чинний президент Петро Порошенко та шоумен Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Призовників відправлять в армію після виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають