пʼятниця, 09 серпня 2019 15:50

Жінку пограбували посеред ночі

Минулого місяця у Білоцерківському районі особи ромської національності п'ять разів грабували людей. Найчастіше входять у довіру, гіпнотизують і крадуть прикраси, кажуть у поліції.

Минулого місяця пограбували 7-річну дівчинку у Білій Церкві на вул. Героїв Крут. Шахрайка зняла з дитини золотий ланцюжок.

— За тиждень до цього вагітна ромка із чоловіком попросилась переночувати у білоцерківки на масиві Леваневського. Посеред ночі подружжя її пограбувало. Вкрали ювелірні вироби, 1 300 гривень, 650 доларів та 50 євро. Потерпіла нічого не пам'ятає, — говорить інспектор білоцерківської поліції Оксана Барковська.

Часто крадіжки стаються на трасі Київ — Одеса, говорять правоохоронці. Роми продають підробки під виглядом дорогоцінних виробів. Або просять про допомогу. Мовляв, немає грошей на пальне і просять купити їхню прикрасу, щоб їм вистачило заправити машину.

Гіпнозу найбільше піддаються люди, які вірять у нього, каже психологиня Анастасія Литвинська, 39 років:

— Не варто вірити в силу навіювання, тоді вас і загіпнотизувати буде важче. До того ж в українців склався про ромів стереотип. Тільки бачать циганку — вже починається внутрішній страх. Є люди, які вміють маніпулювати свідомістю, впливати на емоції. Не розмовляйте з ними, не дивіться в очі. Не реагуйте на їхні вмовляння та прокльони. Не давайте себе торкатись. Дотики можуть допомогти їм ввести людину в транс. А ще не бійтесь їм грубити.

Зараз ви читаєте новину «Жінку пограбували посеред ночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають