неділя, 30 грудня 2018 23:15

Василь Уманський мав хворі нирки

24 грудня провели в останню путь 78-річного Василя Уманського.

— Василь Іванович був ярим націоналістом, любив часто ходити у вишиванці і завжди розмовляв тільки українською. Коли я віталася з ним і казала ˮ"Здравствуйте", то він завжди сварився і казав: ˮ"Ти що, кацапка?". Всі на нього казали Козак, це був його псевдонім, — розповідає знайома покійного Наталя Мартинюк, 63 роки.

— Був сотником козацько-гайдамацької сотні імені Симона Петлюри в Гайсинському районі. З 1994 року — член конгресу українських націоналістів. Приймав маленьких діток в козаки, активний діяч політичного руху на Гайсинщині, — додає колега Борис Могила, 70 років.

Народився Василь Іванович 14 січня 1940 року в селі Кальник Іллінецького району. Працював помічником машиніста на Гайсинській залізній дорозі. Також був різноробочим у парку імені Богдана Хмельницького. Перед виходом на пенсію працював охоронником у ˮ"Автотранспортному підприємстві-10563". Помер 22 грудня. Були хворі нирки.

Провести покійного прийшли близько сорока чоловік. Поминальний обід відбувся в кафе ˮ"Рандеву". Відспівував покійного отець Олег, настоятель Свято-Покровського храму Російської православної церкви в Україні.

Три роки тому поховав дружину Катерину. Залишилося двоє синів — Роман та Тарас.

Зараз ви читаєте новину «Василь Уманський мав хворі нирки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають