неділя, 20 січня 2019 22:19

У парку ліпили скульптури зі снігу

Автор: gazeta.ua
  У дендропарку неподалік Яківців зі снігу зліпили три українські хати, млин, снігове вогнище та жабу
У дендропарку неподалік Яківців зі снігу зліпили три українські хати, млин, снігове вогнище та жабу

12 січня в дендропарку поблизу Яківців Полтавського району пройшов конкурс снігових скульптур. Зліпили три хати, млин, снігове вогнище й жабу.

— Україна — це житниця, де багато зерна. Тому в кожному селі споконвіку був свій млин, адже без нього не зробиш борошно. Для українців борошно — це "біле золото". Ми назвали композицію "Майстерня хліба". З борошна можна спекти хліб і наліпити вареників, — розповідає 30-річний Павло Бєлєй. Він — підприємець, має жорновий млин. Команда з чотирьох осіб витратила 1,5 год., щоб зліпити й розфарбувати хатину-млин.

— Наша робота — сільська хатинка. Серце над дверима символізує любов, — каже Олена Щасливенко, 16 років.

Зібралися кілька десятків учасників. Люди влаштували пікніки біля вогнища, каталися на санках чи лижах.

— Не думала, що сніг так красиво можна розфарбовувати з балончика. Дуже яскраво. І фігури великі й красиві. Мені сподобалося, — говорить 42-річна Ольга Дуденко.

— Прогноз погоди передбачав мороз. Тому посеред тижня, коли сніг добре ліпився, ми з друзями приїхали сюди розчищати сніг. Готові працювати, щоб розвивати дендропарк і популяризувати спільний активний відпочинок, — розповідає один із організаторів заходу Денис Поліщук. Із товаришами зліпив карту України.

Учасникам видали лопати, шпателі, фарбу в балончиках і рукавиці. Пригощали кашею та чаями.

Зараз ви читаєте новину «У парку ліпили скульптури зі снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають