понеділок, 25 лютого 2019 16:02

"Щоб поїхати на таксі, треба знайти трьох людей"

Мешканці сіл Патлаївка та Сем'янівка нарікають на погане транспортне сполучення з Полтавою. Останній автобус з міста відходить о 17:35. Після цього дістатися до Сем'янівки можна лише на таксі чи особистим транспортом.

— У півшостого вечора неможливо добратися в село, що за 13 кілометрів від Полтави. Через це багато молоді живе в Полтаві — в гуртожитках, знімають квартири. Для людей, які працюють в місті довше, такий розклад неприйнятний. Після роботи не встигаємо нікуди сходити, навіть у магазин. Бо біжимо на останній автобус, — розповідає мешканка Сем'янівки Наталія Сулейманова, 41 рік. — Таксі коштує 115 гривень. Щоб поїхати вскладчину, треба знайти трьох людей. Автобус ще й не в усі дні їздить. В понеділок бувають перебої з рейсами.

Вартість проїзду в автобусі Полтава — Петрівка з 1 лютого зросла з 16 до 17 грн. До Нового року квиток коштував 14 грн. Перевезення виконує підприємець Євген Чаплигін. Торік виграв конкурс на перевезення за двома маршрутами.

— На сьогодні він виконує два маршрути, що стосуються нашої сільради. Це Полтава — Петрівка через село Вороніна та Полтава — Сем'янівка. Надає послуги згідно з договором, укладеним з облдержадміністрацією по Сем'янівці і райдержадміністрацією по Петрівці, — пояснює Сем'янівський сільський голова 48-річний Андрій Щедрик. — Наприкінці року відбувся конкурс на маршрут. Ми просили, щоб виконували додатковий рейс після 17:35. Пообіцяли зробити о 19:10. У договорі це прописано. Головуючий на конкурсі мене запевнив, що Чаплигін буде виконувати. Але за тиждень він звернувся до Бричківського сільського голови Павла Бречка з повідомленням, що рейс не потрібен. Бо економічно невигідний. Павло Васильович підписав погодження. Рейс

зняли. Можливо, відновлять з початку квітня.

До Бричківки вечірнім рейсом доїжджають одиниці. Більшість пасажирів сходить у Сем'янівці.

— Мої неодноразові звернення до Полтавської райдержадміністрації не дали результатів. Цей маршрут відноситься до Бричківської сільради. Наші пропозиції на нього не впливають, — додає Андрій Володимирович.

Дістатися до Кротенків можна через Надержинщину. З Полтави автобус вирушає о 17:10. Це останній рейс.

— Перевізник Доннік надає послуги з пасажирських перевезень майже 20 років. Дотримується розкладу, виконує всі рейси. На нього немає нарікань. Але там у трьох селах зареєстровані трохи більше 200 людей. Тому дійсно немає сенсу робити додатковий рейс, — каже сільський голова. — Квиток коштує 19 гривень. Маршрут охоплює тільки частину Кротенків, покриває десь 30 відсотків населення. Ним ніяк не доберешся до Патлаївки.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб поїхати на таксі, треба знайти трьох людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають