субота, 09 лютого 2019 19:12

Шахраї виманили за дрова 3 тисячі гривень

У селі Долина Полтавського району шахраї обдурили родину, яка хотіла купити дрова. Попросили заплатити наперед 3 тис. грн, однак товар не привезли.

— У нас закінчувалися дрова. Вирішили зробити запас, бо обіцяють сніжну погоду. Я шукала оголошення на сайтах. Замовили 5 кубів першому, хто відповів. Чоловік сказав, що працює за безготівковим розрахунком. Домовились, що дрова привезуть, а кошти переведемо на картку. Прислав СМС із ціною. Після оплати подзвонив. Сказав, щоб чекали дрова наступного дня.

— На ранок вони не приїхали. Телефон продавця був постійно зайнятий. Я написала СМС: "Поверніть гроші". Він перетелефонував за годину. Заспокоїв. Сказав, що машина з дровами застрягла на мачухівській горі. Після того перестав відповідати, — каже жінка.

Також подала заяву на сайті кіберполіції.

— У таких випадках треба негайно звертатися до Полтавського районного відділу поліції. Особисто прийти і написати заяву, — радить 49-річний Юрій Сулаєв із Полтавської обласної поліції.

— Злочинці швидко пристосовуються до потреб людей. Пропонують те, що треба терміново.

На свята — подарунки. Взимку — дрова. Після врожаю — зерно, — продовжує Юрій Васильович.

Хто продає чесно, рідко

вимагають передоплату. Доставляють товар у зручний покупцю спосіб — поштою або привозять самі. Гроші треба віддавати, коли переконався, що з товаром усе нормально.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї виманили за дрова 3 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають