субота, 21 вересня 2019 13:20

Про церковну службу отець повідомляє у "Фейсбуку"

У селі Озерна Білоцерківського району освятили новозбудований храм Святого пророка Іллі. На перше богослужіння прийшли більш як 50 людей. Освячував секретар Київської митрополії архієпископ Вишгородський Агапіт. Йому співслужило духовенство району.

— Каплицю звели за 10 місяців. Назвали на честь святого Іллі, який у народі є покровителем дощу. Оскільки ми сільськогосподарський регіон, то звертатимемося до нього, щоб Господь благословив місцевість на гарну погоду, — говорить настоятель храму Андрій Дацко, 35 років.

Каплиця розташована на околиці села. Увійшла до складу парафії Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України. Навколо посадили дерева, бруківкою виклали доріжки, встановили дзвіницю. Ієрей Андрій Дацко служить на два храми по черзі. Про час літургії повідомляє селян оголошенням у "Фейсбуку" та друкованими — по селу. Храм має довжину 10 м, завширшки 6 м. Вистота стелі 7 м. Невдовзі встановлять шість лав для парафіян, столи,

повісять нові ікони. В Озерній планують збудувати ще один храм ПЦУ, готується документація. Зведуть у центрі, на місці колишнього храму, де раніше розміщались бібліотека та клуб. У селі також діє церква Московського патріархату. Чвар серед селян це не викликає.

Зараз ви читаєте новину «Про церковну службу отець повідомляє у "Фейсбуку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають