субота, 11 травня 2019 14:39

При поліклініці відкрили каплицю

Автор: ФОТО з сайта ”фейсбук”
  Людмила Черненко, Микола Гопайнич та Руслан Руденко. Спільними зусиллями вони відкрили каплицю при медичному закладі. Храм працює щодня
Людмила Черненко, Микола Гопайнич та Руслан Руденко. Спільними зусиллями вони відкрили каплицю при медичному закладі. Храм працює щодня

У Білій Церкві відкрили каплицю Святих Мучениць Віри, Надії і Любові Православної церкви України. Працює із кінця березня при Міському центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 на вул. Івана Мазепи, 65А.

— Коли Христос зціляв хворих, то казав: "Ідіть і більше не грішіть". Тобто хвороби — це наслідки людських гріхів. І, знявши цей тягар з душі, можна позбутися тілесних хвороб, — говорить священик Микола Гопайнич, 36 років. — Саме в церкві людина аналізує своє життя, знаходить спокій і відповіді на запитання, які її турбують.

Каплиця відрита щодня з 8:00 до 13:00. Щонеділі звершуються богослужіння. На Великдень прочани вже освячували великодні кошики.

— Ідею створити каплицю виношувала давно. І тільки після розмови 2018 року з отцем Миколою зрозуміла, що прийшов час, — говорить головний лікар медичного центру Людмила Черненко.

У будівництві допомогли меценат Руслан Руденко, сім'я підприємців Ковальчуків, депутат Андрій Лєонов та інші. Витратили близько 200 тисяч гривень.

— Взагалі, добре було б, якби при кожній лікарні був священик. Хворі люди соромляться й бояться йти до нього. Думають, що так роблять лише перед смертю. А сповідь навпаки знімає гріх, який може бути причиною хвороби — продовжує отець Микола. — Капличка носить символічну назву Святих Віри, Надії та Любові. Люди знаходять віру в одужання, любов до життя і до ближніх, і надію на Бога — єдиного лікаря.

Навпроти поліклініки в майбутньому планують збудувати ще один храм Православної церкви України.

Зараз ви читаєте новину «При поліклініці відкрили каплицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають