субота, 03 серпня 2019 00:44

Полюють у середу, суботу та неділю

— Полювання на ­пернату дичину стартує 3 ­серпня. Отримати ­відстрільні картки можна в єгерській службі лісгоспу. Купити за 150 гривень разову чи сезонну за 450, — розповідає директор ­Полтавського лісгоспу Олександр Холодний, 39 років. — Мисливців на полювання розставляє єгерська служба. Вони із працівниками дозвільної системи перевіряють ­документи на зброю. ­Проводять рейди.

Полюють у середу, суботу та неділю. За день мисливцю можна добути п'ять качок, шість лисок, 10 куликів, 10 голубів, трьох фазанів, трьох гусей, 15 перепелів. Передбачені штрафи, залежно від кількості незаконно добутої дичини.

— Необхідні для полювання документи — посвідчення мисливця, контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання, відстрільна картка користувача мисливських угідь, дозвіл на зберігання та носіння зброї, за ­наявності мисливських собак — паспорт на собаку, — каже прес-секретар Полтавського обласного управління лісового й мисливського господарства Лілія ­Гнатенко, 30 років. — Обов'язковий інструктаж із техніки безпеки поводження зі ­зброєю та здійснення полювання. Йти на місце полювання треба з розрядженою зброєю. Потім її заряджати відповідними набоями.

Полювання заборонене у темний час доби; на відтворюючих ділянках; на відстані ближче 200 м до населеного пункту та будівель, де можуть бути люди. Не можна полювати на пернату дичину методом нагінки із виставленням номерів і з нарізною вогнепальною зброєю, або з використанням набоїв з кулями чи шротом діаметром понад 5 мм.

Зараз ви читаєте новину «Полюють у середу, суботу та неділю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають