понеділок, 15 липня 2019 17:14

Мешканці Келебердівки за власні гроші відремонтували дорогу

Автор: Bадим Cлизько
  Мешканці Келебердівки працювали разом із ремонтною бригадою. Оновлена дорога має прослужити не менше року, кажуть
Мешканці Келебердівки працювали разом із ремонтною бригадою. Оновлена дорога має прослужити не менше року, кажуть

— Дорога була страшна. Багато ям — від малих до великих. Між ними не проїдеш. Найбільші до 2 метрів шириною і понад 20 сантиметрів у глибину. Розпочалися жнива, їздить багато машин. Ми, власники кількох фермерських господарств, склалися грошима і залатали вибоїни, — розповідає мешканець села Келебердівка Полтавського району Вадим Слизько, 28 років, голова фермерського господарства "Хармоні нью".

Дорогу до села від автотраси Київ — Харків самотужки відремонтували місцеві мешканці. Витратили до 20 тис. грн на асфальтну суміш, спеціальну смолу, послуги трактора, солярку та зарплату найманим робітникам. Працювали разом із ними.

— Замовили 15 кубів суміші. Брали з тим, щоб і біля дворів положить, єслі надо, — веде далі. — Залатали близько 2 кілометрів дороги. Засипали ями, поливали спеціальним розчином, трамбували. Частина суміші ще лежить на кучі. Чекаємо, поки уляжеться на дорозі, тоді підсипемо. Думаю, на рік должно вистачить. Раніше ми вже таке робили з бетону, то рік простояла дорога.

Відремонтованим відрізком шляху повинно опікуватись Агентство місцевих доріг Полтавської області. Проте у них недостатньо коштів, бо працюють тільки рік. А Укравтодор не виділяє нічого на такі дороги вже 12 років.

— На ремонт автошляхів місцевого значення Полтавщини потрібно 100 мільярдів гривень. Із державного бюджету надійшло лише шість відсотків необхідної суми, — пояснює начальник відділу експлуатаційного утримання автомобільних доріг, штучних споруд, організації та безпеки дорожнього руху Агентства місцевих доріг у Полтавській області Владислав Чичкань, 46 років. — У пріоритеті — ремонт автотрас із найбільш інтенсивним рухом та шляхів, які забезпечують сполучення з райцентрами. За допомогою щебенево-піщаної суміші проводимо аварійно-відновлювальні роботи на дорозі між селами Валок, Бугаївка та Циганське.

Через погане дорожнє покриття в області до кількох сіл не ходять рейсові автобуси. Водії відмовляються їздити по бездоріжжю. Зокрема у Гутирівку та Бугаївку Полтавського району.

— Автодороги Циганське — Бугаївка та Гутирівка — Келебердівка утримує Агентство місцевих доріг. Вони мають вкрай незадовільний стан, — каже голова Пальчиківської сільради, куди входить і Келебердівка, Віра Науменко, 56 років. — Ми неодноразово просили відремонтувати шляхи. Мешканці справедливо обурювалися станом доріг і бездіяльністю обласного агентства. Дехто звинувачував сільську раду. Деякі дороги утримують коштом місцевого бюджету. Це вулиці населених пунктів загальною протяжністю 22,5 кілометри. З початку нинішнього року за гроші сільської ради відремонтували покриття вулиць Садової, Овражної, Дорожньої у селі Гутирівка, під'їзд до кладовища в селі Пальчиківка. На липень-серпень запланували ремонт вулиці Гоголя в Пальчиківці та ямковий ремонт асфальтового покриття окремих вулиць села. Поремонтуємо дорогу на вулиці Луговій у селі Витівка.

— Від імені всієї громади хочу подякувати людям, які долучилися до доброї справи. Це Володимир та Василь Бурлаки, Вадим Слизько, Владислав Голубничий, Сергій Плетньов, Володимир та Микола Малюги, Тарас Соловйов, Віталій Батраков, Євгеній Чеслік, Валерій Васильєв, — додає Віра Науменко.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці Келебердівки за власні гроші відремонтували дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають