субота, 06 квітня 2019 16:17

Із жовтня запрацює повномасштабна монетизація субсидій

Монетизацію субсидій поділили на кілька етапів. У березні грошові виплати почали отримувати ті, хто 2019 року вперше звернувся по допомогу від держави.

З 1 травня монетизація торкнеться тих, хто отримував субсидію до 2019 року й, зокрема, користується нею в літній період. Із жовтня повинна запрацювати повномасштабна монетизація. Всі українці отримуватимуть субсидію готівкою.

— Пенсіонери отримуватимуть допомогу від держави для оплати комунальних платежів разом із пенсією, — розповідає 46-річний Сергій Семирунчик, начальник управління соціальної та молодіжної політики гайсинської райдержадміністрації. — Решта субсидіантів із 12 березня отримують субсидію в найближчому відділенні Ощадбанку за пред'явленням паспорта та ідентифікаційного коду. Таке поняття, як обов'язковий платіж, скасовується.

Домогосподарство отримає субсидію готівкою та має самостійно розрахуватися за спожиті газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, можна використати на свій розсуд.

Оплата комунальних платежів після 20 березня не вплине на субсидію наступного місяця. Однак, якщо станом на травень 2019-го в домогосподарства буде заборгованість за послуги понад 340 грн, субсидію на новий період 2019–2020 років не призначатимуть.

— Щороку у травні відбувається процес перепризначення субсидій на наступний рік. Отримувачам субсидій потрібно обов'язково подати заяву й декларацію про доходи в управління соціального захисту населення. Автоматичне перепризначення допомоги стосуватиметься лише тих, хто вперше звернувся за субсидією 2019 року, — зазначив Сергій Григорович.

Виплати субсидій відбуватимуться через мережу державного банку "Ощадбанк" — на банківську картку або готівкою. Щомісяця власник рахунку отримуватиме від банку повідомлення про надходження коштів та про залишок на рахунку. Також за зарахуванням субсидій можна стежити через персональний кабінет на сайті банку. Субсидіанти-пенсіонери отримуватимуть компенсацію на оплату комунальних послуг одночасно з пенсійними виплатами. Нарахування коштів відбуватимуться щомісяця, після 12 числа.

Зараз ви читаєте новину «Із жовтня запрацює повномасштабна монетизація субсидій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають