субота, 01 червня 2019 14:07

Художники розмальовують зупинки і магазини

Автор: ФОТО з особистого архіву Олени Мінаєвої
  Художниця Олена Мінаєва стоїть біля малюнку жаби на зупинці по вул. Гризодубова. Із колегою Борисом Кухаренком створили у Білій Церкві 20 подібних зображень.
Художниця Олена Мінаєва стоїть біля малюнку жаби на зупинці по вул. Гризодубова. Із колегою Борисом Кухаренком створили у Білій Церкві 20 подібних зображень.

Зупинку на вул. Гризодубової розмалювали минулого тижня художники Олена Мінаєва та Борис Кухаренко. У місті загалом 20 подібних об'єктів, які прикрасили митці.

Роботи фінансує громадське об'єднання "Зміни Білу Церкву".

— Хочемо, щоб люди усміхались. Обмалювали весь Узин, Шкарівку, лісгосп. Добралися до Білої Церкви, — говорить 49-річний Борис Кухаренко. — Наймасштабнішою роботою було зображення пожежників у парку Слави.

Нанесення одного малюнка може тривати від 2 год. до тижня. Образ обирають на місці. Поки Борис робить фон, Олена малює персонажів.

— Вибираємо непомітні або непривабливі місця. Наприклад, на масиві Леваневського намалювали на магазині жабу. У планах зробити мурал. Це художній розпис зовнішніх стін будинків. Схожі малюнки є на київських багатоповерхівках. Вже є ескіз — слон із бризками води з хобота, — додає Борис.

Художники розписують храми. Малювали в церквах у селі Кожанка та на білоцерківському центральному ринку. Розпис алтаря коштує приблизно 7 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Художники розмальовують зупинки і магазини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають