субота, 26 січня 2019 22:29

"Директор театру переводить на нижчі посади працівників"

Автор: фото звласного архіву
  Керівник театру Богдан Пущак
Керівник театру Богдан Пущак

При облдержадміністрації Київщини запрацювала комісія, яка інспектує законність обрання Богдана Пущака керівником Білоцерківського театру ім. Панаса Саксаганського. Ознайомиться також із результатами перевірки фінансової діяльності, яка проходила у грудні.

— Директор театру переводить на нижчі посади працівників, — говорить заступник голови громадської ради при міськраді Ігор Коча, 33 роки. — Інженер сцени став монтувальником. Його оклад із 7 тисяч гривень знизився до 4,5. Модельєр верхнього одягу — швачкою. Зарплата зменшилася на 2 тисячі. Тому на прохання активістів губернатор Олександр Терещук створив робочу комісію.

Богдан Пущак установу очолив 12 серпня 2018-го. Однак три місяці на роботу його не пускав колишній очільник В'ячеслав Усков. Переконував колектив, що нове керівництво перебудує храм Мельпомени під офісну споруду.

— Театром керує людина, яка не має фахової освіти, — розказує керівник літературно-драматургійної частини Тетяна Поліщук, 39 років. — Колектив здебільшого не місцевий. В'ячеслав Усков оплачував приїжджим оренду квартир. Новий керівник виділяє кошти на житло у вигляді премій. Може дати, а може ні. Працівники не мають доступу до штатного розпису. Шістьох попередили про скорочення. Зокрема начальника гастрольного відділу. Взамін запропонували вакансію прибиральника господарських приміщень. Люди бояться втратити роботу.

— Мене обрали на конкурсній основі, законно. Хто сумнівається — може звернутися до правосуддя, — каже керівник театру 33-річний Богдан Пущак. — На колишнього директора я подав до суду для захисту честі та гідності. Вимагаю, щоб він публічно вибачився. В'ячеслав Валентинович налаштував проти мене колектив. Залучав активістів, які влаштовували акції протесту, голодування. Мене не пускали на робоче місце. Тепер кадри погодили із типовими штатними нормативами Міністерства культури України. Змінюємо посади і посадові інструкції. Були начальники неіснуючих відділів та цехів. Різницю в оплаті я буду компенсувати. Раніше житло працівникам винаймала адміністрація театру, сплачувала податки. Тепер кожному видаємо готівку. Хай самі обирають, де жити. Театру потрібні зміни, — продовжує. — Вистав російською мовою не буде. Нині їх третина. Які зможемо — перекладемо українською, інші знімемо. Зношені декорації замінимо новими. Купили мікрофони, старі рекламні щити замінили на сітілайти. Відремонтуємо малу сцену театру. Нині вона не працює. Відновимо оркестрову яму.

Зараз ви читаєте новину «"Директор театру переводить на нижчі посади працівників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають