пʼятниця, 30 серпня 2019 22:54

Бібліотекарі організовують зустрічі із дітьми на вулиці

Автор: Фото надала Наталя Покрищук
  В Іллінцях бібліотекарі щоліта організовують зустрічі з дітьми. Розповідають про книжки. Організовують конкурси
В Іллінцях бібліотекарі щоліта організовують зустрічі з дітьми. Розповідають про книжки. Організовують конкурси

Четвертий рік поспіль улітку працівники Іллінецької міської бібліотеки проводять вуличну акцію "Бібліопісочниця".

— Головна мета акції — популяризація книги. Нею ми зацікавлюємо до читання найменших жителів міста, — каже 45-річна Наталя Покрищук, директорка бібліотеки. — Ідея "Бібліопісочниці" виникла після того, як не вдалося реалізувати акцію для дорослого читача. Колеги виходили на вулицю з книгами та періодикою. Презентували їх. Але люди не виявили інтересу. Ми не опустили рук. Вигадали дійство для діток.

Щочетверга, об 11:00, бібліотекарки Олена Харченко та Валентина Дусанюк зустрічаються з дітьми на майданчику в центрі міста. Кожна зустріч — тематична. Розпочинають її з обговорення тієї чи іншої книги. Далі відбуваються різноманітні забави: конкурси, вікторини, ігри. Усі учасники отримують подарунки та призи.

- 2015 року, коли тільки починали втілювати цей задум, то телефонували своїм читачам і запрошували їх до "Бібліопісочниці", — веде далі Наталя Покрищук. — Зараз діти знають і щотижня чекають на нас. Приємно там бачити й батьків та дідусів із бабусями.

Зараз ви читаєте новину «Бібліотекарі організовують зустрічі із дітьми на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають