субота, 19 січня 2019 19:11

Юрій Васильченко робив помешкання Володимиру Зеленському

Автор: ФОТО надане Юрієм Васильченком
  Юрій Васильченко монтує каркас для балкона в київській новобудові
Юрій Васильченко монтує каркас для балкона в київській новобудові

— Моя робота – це екстрим і романтика. Буває, висиш на рівні двадцять п'ятого поверху – краса, весь Київ, як на долоні, але не дай Бог зірватися. Це називається промисловий альпінізм. Ось працюємо на новобудові, як бачите, висота солідна, — гайсинчанин Юрій Васильченко, 40 років, показує на телефоні фото. Він разом з дружиною Людмилою, 41 рік, мають фірму з утеплення балконів, фасадів багатоповерхівок та установки металопластикових вікон. Також займаються художньою ковкою балконів. Працюють переважно в Києві і Гайсині.

Власний бізнес подружжя починало 2005 року. Тоді винаймали квартиру в Ірпіні під Києвом. Там Людмила мала на ринку палатку з парасольками, м'якими іграшками та аксесуарами, Юрій був водієм маршрутки.

– Переломним моментом стала пожежа на ринку, – каже Людмила. – Весь товар згорів, потрібно було починати все з нуля або шукати щось нове. Тоді чоловік, крім роботи на маршрутці, влаштувався монтажником на підприємство з виробництва металопластикових вікон "Аполло", я ж пішла туди менеджером. Обоє крутилися як білки в колесі. Юра – тиждень на маршруті, тиждень на вікнах. Якось не встигали забрати доньку з садочка, то вихователька взяла її до себе додому.

Згодом Васильченки вирішили відкрити власну справу. Почали співпрацювати з заводами з виготовлення металопластикових вікон "Глассо", "Стеко" та іншими.

– На той час, – додає Юрій, – уже багато людей займались вікнами. Тому ми вирішили освоїти трохи екстремальну нішу – утеплення балконів і фасадів. Роботи висотні, ризиковані. Не кожен зможе подолати свій страх. Якось під час зварювальних робіт я зірвався, але в польоті схопився за балкон п'ятого поверху. Мій напарник був шокований. Також важко було міняти склопакети в київському будинку біля Південного моста. Такі роботи ми виконуємо із зовнішнього боку будинку, на канатах. А тоді був дуже сильний вітер з Дніпра, треба було вчасно піймати напарника, щоб не віднесло. Але я завжди працюю з толковими хлопцями. Були напарники з Івано-Франківська, Узбекистану. Також допомагають брат і батько.

Юрій згадує, як у Києві не раз зламували його машину, крали весь інструмент, одного разу пограбували квартиру.

– То був сильний удар під дих, злодії забрали весь наш річний прибуток. Грабіжників так і не знайшли. Але цей негатив компенсує спілкування з клієнтами. У нас завжди траплялися адекватні замовники, іноді працював у помешканнях знаменитостей – телеведучих Володимира Зеленського (лідер "Кварталу-95", заявив про намір балотуватися у президенти України. – Газета) і Дмитра Комарова (журналіст, мандрівник. – Газета). З мамою Комарова Ніною Миколаївною і досі підтримую зв'язок.

У Гайсині офіс Васильченків знаходиться у приміщенні магазину "Гуси-лебеді". Для мешканців сіл у них діють акції і безкоштовна доставка.

– Зараз такі ціни на газ, – каже чоловік, – що гайсинчани повним ходом взялися за утеплення. Багато людей міняють старі однокамерні склопакети на двокамерні енергозберігаючі. Така заміна проходить із меншими витратами, без пошкодження відкосів та самих вікон.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Васильченко робив помешкання Володимиру Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають