субота, 27 квітня 2019 23:35

Тюльпани стали зоною для фотосесій

Автор: Лілія Швець
  У парку "Перемога" у Нових Санжарах розквітли червоні тюльпани. Сюди ходять фотографуватися місцеві та приїжджі
У парку "Перемога" у Нових Санжарах розквітли червоні тюльпани. Сюди ходять фотографуватися місцеві та приїжджі

У селищі Нові Санжари на Полтавщині в парку "Перемога" розквітли тюльпани. Сюди їх приносили місцеві мешканці й працівники комунальних служб. За п'ять років квіти розрослися.

— Ми з донечкою обожнюємо тут гуляти. Парк гарний в будь-яку пору. Щосезону бачимо різні квіти. Найгарніше весною, коли розкриваються тюльпани. Їх так багато, що й не порахуєш. До того ж, це класне місце для фотосесій, що і плануємо зробити цього тижня, — розповідає 29-річна Юлія Обелець, має 2-річну доньку.

Також тюльпани розквітли на клумбах біля будинку дитячої та юнацької творчості у пров. Комунальному. Їх доглядає колишній керівник місцевої станції юних натуралістів Микола Бондарчук, 61 рік.

— Це було років 17 назад. Купив на базарі три цибулини тюльпанів по 10 гривень. Сорт червоний ранній. Граціозна, красива квітка. Посадив удома, розрослися. Через пару років приніс на станцію юннатів. Ми з дітьми вирішили посадити рядок, майже 100 кущів, — розповідає Микола Бондарчук. — Раз на два роки пересаджували, відділяли молоді цибулинки. Так вийшла велика плантація, до 2,5 тисячі кущів.

— Наприкінці вересня — в жовтні висаджували тюльпани в скопану землю. Коли відцвітуть — викопуємо, сушимо, відділяємо молоді цибулини, — каже Микола Іванович. — Пророщували також цибулини до 8 березня. Садили восени в ящики, ставили в холодне місце. Десь із січня заносили в теплий клас.

Спочатку тюльпани були тільки червоні. Зараз є жовті й смугасті.

— Можливо, сприяли якісь умови, щось було у ґрунті. А може, не проявився червоний пігмент. Жовті червоніють протягом цвітіння, — пояснює Микола Бондарчук.

Також тюльпани ростуть поблизу Новосанжарської центральної районної лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Тюльпани стали зоною для фотосесій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають