неділя, 03 лютого 2019 01:04

"Першу зброю вкрав, коли мені було п'ять років"

Автор: фото надане Миколою Полярушем
  Микола Поляруш тримає вдома пасіку
Микола Поляруш тримає вдома пасіку

28 січня відсвяткував 82-й рік народження гайсинчанин Микола Поляруш. За святковим столом зібралися два сини, дочка, семеро онуків та троє правнуків.

— Святкуємо день народження батька двічі на рік — 28 січня і 19 грудня, — розповідає дочка Тетяна Поляруш, 51 рік. — По-перше, це Миколая, а він у нас Микола, а по-друге, в цей день 2003 року йому встановили кардіостимулятор і врятували від смерті.

Пристрій страхує серце від раптової зупинки. Миколі Васильовичу замінювали його тричі.

— У батька стимулятор швидко зношується, бо він у нас дуже працьовитий, — продовжує син Ігор, 57 років. — Ні хвилини не може без роботи — і господарство тримає, і за порядком стежить, любить доглядати за садком, дещо вирощує біля хати, має пасіку. До того ж допомагає будуватися дітям і онукам.

Останній раз міняли кардіостимулятор в Інституті серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова.

— Тоді операція була надскладна, — згадує дочка. — Інфекція потрапила в тканину, на грудях відкрилася рана, потік гній. Електрод у вигляді якоря сильно вріс у тканини серця. Гачки, що зачепилися за серцевий м'яз, витягували десять діб. Тому новий стимулятор встановили татові з правого боку.

За це оперування та пристрій чоловік нічого не платив, бо має пільги як дитина війни й ветеран праці.

— Єдине погано, що тепер не можу стріляти з рушниці, — усміхається іменинник. — Я без полювання не уявляю свого життя. А першу зброю здобув при цікавих обставинах — вкрав у німецького офіцера, коли мені було п'ять років. Тоді мені в очі впав його ремінь із кобурою і я не втримався — таки поцупив пістолет. Мене впіймали і так висікли, що місяць не міг підвестися, мама відпоювала мене травами.

Миколі Полярушу не можна користуватися мобільним телефоном, щоб не збити ритм кардіостимулятора. Рідні жартують, що Микола Васильович — людина-кіборг.

Зараз ви читаєте новину «"Першу зброю вкрав, коли мені було п'ять років"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають