четвер, 20 грудня 2018 16:08

Військово-патріотичний вишкіл: військова справа по-жіночому

Військово-патріотичний вишкіл: військова справа по-жіночому
Вишкіл "Жіночий батальйон" увосьме організували в Нових Санжарах. Фото: Полтавщина

Увосьме організували військово-патріотичний вишкіл "Жіночий батальйон" на базі медцентру "Нові Санжари" Нацгвардії України. Участь взяло 100 жінок.

Захід організовують для дівчат і жінок з Полтавщини. На ньому дають навички стрільби, поводження у складі мінометного підрозділу, вчать основам виживання у природних умовах у зимовий період, тактичній медицині. Цього разу учасниці з'їхалися з Полтави, району, Диканьки, Решетилівки, Кременчука, розповіли на ukurier.

"У наш час питання самооборони дуже важливе. Кожна дівчина має вміти себе захистити", - вважає студентка Полтавського технічного університету Наталія Крутько, яка вже втретє бере участь у вишколі.

"У вільний час відвідую військово-спортивний центр "Воїн". Приїхала у "Жіночий батальйон", щоб отримати навички з тактичної медицини", - розповідала наймолодша 16-річна учасниця проекту Анастасія Годинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збудують 184 гуртожитки для військових-контрактників

Перший вишкіл організували у грудні 2014 року, коли розгорнулися воєнні дії.

"Зазвичай проводимо такі навчання у травні й грудні. Обираємо вихідні, адже є люди, які працюють. Сподіваємося, що здобуті в нас навички жінки реалізовуватимуть у мирному житті. Краще ними володіти, ніж бути непідготовленими", — розповіла головний спеціаліст Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавської облдержадміністрації Марина Засенко.

67-річний Валентин Тимченко - один з найстаріших бійців на фронті. Має позивний "Богуслав". У 2015 році воював в рядах добровольчого батальйону ОУН, 93-ї механізованої бригади "Холодний яр"

Зараз ви читаєте новину «Військово-патріотичний вишкіл: військова справа по-жіночому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають