вівторок, 28 травня 2019 13:20

У Чутовому відкрили соляну кімнату для галотерапії
3

У Чутовому відкрили соляну кімнату для галотерапії
Фото: chutovo.adm-pl.gov.ua
У Чутовому відкрили соляну кімнату для галотерапії
У Чутовому відкрили соляну кімнату для галотерапії

27 травня у відділенні оздоровчих послуг та фізичного відновлення Чутівського районного терцентру соцобслуговування презентували нову послугу - галотерапію.

Про це повідомили в Чутівській районній державній адміністрації.

Галотерапія — один із методів фізіотерапії. Використовує штучно створений мікроклімат, близький за параметрами до умов підземних соляних печер. У терцентрі облаштували соляну кімнату. Всі поверхні в ній вкриті соляним шаром. Це допомагає підтримувати задані показники вологості та температури. Керований мікроклімат відтворюється за допомогою медичного обладнання, що насичує повітря частинками сольового аерозолю.

За допомогою галотерапії лікують захворювання дихальних шляхів, алергічні хвороби, патології шкіри, синдром хронічної втоми, неврози, депресії, а також допомагають відновитися після гострих респіраторних вірусних інфекцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уляна Супрун відправила у минуле електрофорез

На запровадження послуги додатково виділили з районного бюджету 144 тис. грн. Завдяки 62,5 тис. грн субвенції з бюджету Чутівської селищної ради у відділення оздоровчих послуг придбали нові апарати для пресотерапії, масажу та фізіотерапії.

27 позаміських закладів для відпочинку дітей на Полтавщині приєдналися до обласної програми з оздоровлення та відпочинку.

Зараз ви читаєте новину «У Чутовому відкрили соляну кімнату для галотерапії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають