середа, 19 червня 2019 11:15

Освятили місце під будівництво церкви

Освятили місце під будівництво церкви
Освятили місце під майбутній храм і заклали наріжний камінь у селі Володимирівка. Фото: Facebook

У селі Володимирівка Білоцерківського району освятили місце під майбутній храм. Заклали наріжний камінь. Церкву зведуть на честь святого рівноапостольного князя Володимира Великого. Це єдиний храм у селі. Будівля буде невелика. Приблизно 8х6 м.

Це сталось у понеділок, 17 червня, у день Святого Духа. Освячення проводив настоятель церкви Покрови Божої Матері отець Микола Гопайнич.

До будівництва храму долучилися народний депутат Віталій Гудзенко та депутат Київської обласної ради Іван Кудлай. Вони та їхні представники були присутні разом із жителями та сільським головою і засвідчили важливу для села подію. Вручили грошову допомогу для початку будівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкові літургії та освячення зелені — як Біла Церква відзначає Трійцю

Настоятелем майбутнього храму буде отець Максим Матвійчук. Він служить у селі Фурси.

Під церквою Богдана Хмельницького в Суботові на Черкащині на глибині більше 2 м розкопали старовинний склеп. Це родинна церква-усипальниця гетьмана. Там може бути поховання самого гетьмана, яке шукали понад 300 років.

Зараз ви читаєте новину «Освятили місце під будівництво церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають