понеділок, 04 березня 2019 13:28

На Новосанжарщині дві ОТГ пройшли відбір на отримання допомоги від U-LEAD

На Новосанжарщині дві ОТГ пройшли відбір на отримання допомоги від U-LEAD
Новосанжарська та Малоперещепинська громади пройшли відбір на створення ЦНАПів за кошти програпи U-LEAD. Фото: novsan-rada.gov.ua

Новосанжарська та Малоперещепинська ОТГ отримають технічну підтримку на створення центрів надання адмінпослуг від програми "U-LEAD з Європою".

Про це повідомляє Новосанжарська селищна рада.

У листопаді 2018 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг програми "U-LEAD з Європою" оголосила третій раунд відбору громад для надання допомоги в модернізації та створенні ЦНАП.

Комісія з відбору в складі експертів Програми, представників секретаріату Кабміну, Мінрегіону та Мінекономрозвитку проаналізувала 327 заявок із 22 областей України та відібрала 151 заявку для подальшого аналізу спроможності громад і розробки технічних завдань для створення чи модернізації ЦНАП.

Громади Полтавщини подали 11 заявок на участь, з яких чотири пройшли відбір та отримають підтримку: Новосанжарська, Малоперещепинська, Опішнянська та Піщанівська об'єднані територіальні громади.

Конкретні види допомоги та її обсяги будуть визначені за результатами візитів до кожної громади.

Метою візитів є оцінка реальних потреб і визначення заходів для модернізації та створення ЦНАП. Заявку можуть відхилити, якщо візитери виявлять непереборні перешкоди для участі громади в програмі або недостовірну інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нових Санжарах обрали кращі "Дзвінкі голоси"

У березні кожну громаду відвідають уповноважені спеціалісти Програми. Протягом трьох місяців для кожної спроможної громади складуть технічне завдання для створення чи модернізації ЦНАП із розподілом зобов'язань між Програмою та громадою.

Допомога у створенні ЦНАПів включає кілька складових. Розробка технічних завдань для створення та модернізації ЦНАП. Фізична підтримка: меблі, офісне обладнання та техніка, програмне забезпечення, дизайн приміщення. Інституційна підтримка: створення інституційної структури ЦНАП, навчання персоналу, підвищення обізнаності та участі громадян, навчальні візити та обмін досвідом. Крім того, відібраним партнерам нададуть спеціальну підтримку у вигляді електронної системи управління чергою і транспортних засобів для мобільного надання послуг.

1 березня стартував обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області 2019 року. Від місцевих рад очікують креативні проекти з модерновими ідеями, які реально допоможуть розв'язати важливі проблеми на місцях, а також активізують населення на їх вирішення.

Зараз ви читаєте новину «На Новосанжарщині дві ОТГ пройшли відбір на отримання допомоги від U-LEAD». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають