понеділок, 24 червня 2019 11:00

Минуло 40 днів від смерті священика в Ситківціях

21 червня минуло 40 днів від смерті священика Свято-Вознесенського храму Української православної церкви в селищі Ситківці Немирівського району протоієрея Василя Дячини. Отець Василь помер на 83 році життя.
- Покійний Василь Філімонович 63 роки служив священиком. Пішов по стопах свого батька, - розповідає протоієрей Павло Петльований, 41 рік, що служить в селі Остапівці Немирівського району.
У соціальній мережі "Фейсбук" мешканці сіл Ситківці і Вища Кропивна опублікували пост з приводу смерті священика: "Отець Василій кожного вислуховував, давав поради, а це уміють не всі. Батюшка любив, коли до нього приходили люди. Він хрестив наших дітей, а потім онуків, хоронив батьків. Кожна людина одержувала полегшення від порад духовного наставника, він умів заспокоїти. Таких священиків мало на світі.
І коли у 2018 році його родина проводила святкове Богослужіння у Лоївцях, люди йшли на зустріч зі своїм батюшкою з великою радістю, з усмішками, з букетами квітів. Квітами була встелена дорога до храму. Саме приміщення церкви було переповнене ними. Коли сини внесли Василя Філімоновича на візку в церкву, у нього були сльози радості на очах від того, що його люблять, поважають та чекають. Його зустріли з короваєм, з квітами, з любов'ю. А коли почали служити літургію його рідні сини й онуки, їхні душі злились в одну молитву за батька, сльози радості були в усіх присутніх. Це було велике дійство, яке треба показувати молодим, як приклад ставлення родини до батьків.
Він молився за кожну дитину, за кожну людину, за кожну родину, за сонце у небі, за мир у державі, за лад у родині, за тишу і спокій щодень і щоночі лунала молитва його. То ж скажемо спасибі за щирі молитви, бо саме вони рятували нас від біди. Будемо просити батюшку, щоб він молився за нас із небес, бо залишилися сиротами без нього. А ми будемо молитися за його душу, щоб Бог прийняв її в свою обитель."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Тишківський монастир приїжджають з усіх куточків України

Зараз ви читаєте новину «Минуло 40 днів від смерті священика в Ситківціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають