вівторок, 13 травня 2014 16:48

У Криму збираються знести всі незаконні споруди

У Криму збираються знести всі незаконні споруди
Фото:alexio-marziano.livejournal

Усі незаконні, самовільно зведені будівлі в Криму будуть знесені, особливу увагу влада Криму зверне на прибережні території.

Про це заявив міністр будівництва та архітектури Республіки Крим Володимир Ніколов на прес-конференції в Сімферополі, повідомляють РИА Новости.

"Мова йде про прості речі: якщо будівлі виконані незаконно і не мають правовстановлюючих документів, то або сам забудовник повинен знести, або це виконають відповідні служби, а забудовник компенсує їхні витрати. Це досить чесно, тут не треба ніяких революційних речей. Всі люди повинні суворо виконувати чинне законодавство", - сказав Ніколов.

За його словами, хаотична забудова в прибережних районах привела до того, що кримчани і гості півострова втратили вільний доступ до морського узбережжя. Міністр закликав усіх забудовників строго дотримуватись російським законам, тим більше, що сьогодні в республіці максимально спрощена процедура отримання дозволу на будівництво.

Наприкінці квітня глава Мінрегіону Росії Ігор Слюняєв говорив, що РФ не має наміру масово вилучати землі в Криму, незважаючи на дані про самозахоплення, однак законність угод по нерухомості буде перевірятися.

Нагадаємо, що в березні на півострові був оголошений мораторій на купівлю-продаж земельних ділянок і нерухомості. Скасувати мораторій планується після 21 травня. Уряд Криму вже приступило до розробки комплексної програми з будівництва в республіці соціального житла.

Зараз ви читаєте новину «У Криму збираються знести всі незаконні споруди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі