понеділок, 22 вересня 2008 18:50

Розбавлений спирт продавали замість горілки

Минулого тижня міліціонери в Октябрському районі Полтави викрили підпільний цех з виробництва горілки. Її виготовляли з етилового спирту, змішаного з водою. Рідину закорковували в пляшки, клеїли етикетки та продавали в магазинах області.

— Спочатку правоохоронці натрапили на канал постачання етилового спирту на Полтавщину, — розповідає Яна Холодна з обласної міліції. — Потім вийшли на цех, де його переробляли в горілку.

Фальсифікований продукт виготовляли три полтавці. Наймолодшому чоловікові — 35 років, найстаршому — 45. Двоє були судимі за виготовлення горілки кустарним способом. У цеху вони тримали майже тонну етилового спирту в бочках.

— Горілку розвозили по торгових точках. Збували по 5,5 гривень, — каже Холодна. — Підприємці вже самі ставили на горілку націнку. Торгували також чистим етиловим спиртом. Самогону в цеху не виготовляли.

В обласному управлінні міліції кажуть, підприємці через низьку закупівельну ціну мали б засумніватися в якості горілки, яку продають. За збут неякісної продукції їм також може загрожувати покарання.

Вилучений спирт направили на експертизу. Після суду його утилізують.

Трьох чоловіків, які виготовляли фальсифіковану горілку, міліціонери затримали. Їм загрожує позбавлення волі від 3 до 6 років.

Відрізнити підроблену горілку від справжньої можна за осадом. Він є у фальсифікованій і не припустимий для заводської. Також слід збовтати пляшку. Бульбашки в якісній горілці закручуються спіраллю.

Під якою торговою маркою продавали підроблену горілку, міліціонери не кажуть.

Зараз ви читаєте новину «Розбавлений спирт продавали замість горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі