понеділок, 11 липня 2011 06:15

Пенсіонери-підприємці повинні платити до Пенсійного фонду

— Нещодавно мені прийшов лист від Пенсійного фонду про заборгованість у кілька тисяч гривень. У мене є невеликий торговельний бізнес, але прибутки малі. Якби дали можливість заплатити в розстрочку, то зміг би виплатити. А взагалі, сам я уже пенсіонер. То чого повинен платити у фонд, якщо все рівно отримую пенсію.

Михайло Соколенко, 69 років, підприємець.

— За законом ми не ділимо людей на фізичних та юридичних осіб, — пояснює заступник начальника головного управління Пенсійного фонду в Полтавській області Олександра Геркаленко. — Усі підприємці реєструються в Пенсійному фонді як страхувальники і повинні щомісяця сплачувати єдиний внесок. Зараз це 34,7 відсотка від мінімальної зарплати. Підприємцям-пенсіонерам також треба платити. Хоча у Верховній Раді вже лежить законопроект, за яким пенсіонери за віком та інваліди будуть від внеску звільнені. Але на цей момент він не прийнятий. Борг можна заплатити через будь-який банк. Платиться вся сума одразу, бо розстрочки чи взагалі якихось пільг не існує. До 1 січня цього року розстрочка існувала на пеню та страхові внески. Тепер же, якщо підприємець не заплатить, виконавча служба накладає фінансові санкції — додає до загального боргу ще 10 відсотків від суми несплачених платежів.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери-підприємці повинні платити до Пенсійного фонду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі