вівторок, 21 вересня 2010 18:08

Думка політолога: Янукович поїхав в США потусуватися

Думка політолога: Янукович поїхав в США потусуватися

Участь в Генеральній Асамблеї ООН носить для президента України Януковича швидше символічний характер.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор інституту проблем управління ім. Горшеніна Володимир Фесенко.

"Я б не робив по відношенню до нього якихось великих очікувань, що він може вплинути на відносини із Заходом, тому що участь у Генасамблеї ООН для Януковича, так і для Ющенка носить швидше символічний характер: от треба побувати на цій тусовці світових лідерів, відзначитися, виступити, зробити якісь заяви. Як кажуть і себе показати і на інших подивитися, попрацювати на міжнародний імідж. Водночас, для Януковича чим далі тим більше виявлятися проблема розбіжностей у словах і діях. Якщо він вчасно цього не зрозуміє, то і він і країна матиме серйозні проблеми", - зауважив політолог.

Крім того, на думку політолога візит має іміджевий характер. Про це за словами Фесенка свідчать і лист до діаспори і поява на офіційному сайті глави держави розділу, який стосується Голодомору.

"Вони мають швидше іміджевий характер і спрямовані на те, щоб спростувати думку, які з"явилися стосовно Януковича в США і, зокрема, в українській діаспорі. Крім того, Янукович вирішує завдання налагоджування нові контакти", - зауважив політолог.

За його словами, останнім часом імідж глави держави на Заході дещо погіршився про що, зокрема, свідчать постійні заяви про проблеми зі свободою слова, демократією:

"У Заходу поступово зникають ілюзії стосовно Януковича. Лідери західних країн розуміють, що є суттєва різниця між тим, що говорить президент Янукович та тим, що він робить. Однак, поки Захід не готовий вдаватися до конкретних кроків, тим паче санкції стосовно українського керівництва. Я думаю, що вони будуть поступово посилювати психологічний тиск, потім робити поради, а вже потім більш жорстко формулювати свою позицію або або", - резюмував Володимир Фесенко.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович відбув з триденним візитом до США. Передбачається, що під час нього глава держави візьме участь у черговій сесій Генеральної ассамблеї ООН.

Зараз ви читаєте новину «Думка політолога: Янукович поїхав в США потусуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути