пʼятниця, 14 травня 2010 17:52

Проти двох нардепів з НУ-НС порушили кримінальну справу

Проти двох нардепів з НУ-НС порушили кримінальну справу

Слідчий прокуратури Києва порушив кримінальну справу стосовно народних депутатів України Юрія Гримчака та Андрія Парубія за фактом незаконного впливу на голову Верховної Ради і народних депутатів з метою перешкоджання виконання ними службових обов'язків, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Києва в п'ятницю, справу порушено за ч.2 ст.28, ч.2 ст.344 Кримінального кодексу України.

У прес-службі прокуратури нагадали, що 28 квітня було порушено кримінальну справу за фактом хуліганства, скоєного групою окремих депутатів 27 квітня в сесійній залі Верховної Ради під час пленарного засідання за ч.2 ст.296 КК.

У п'ятницю генеральний прокурор України Олександр Медведько підтримав подання слідчого прокуратури Києва про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Ю. Гримчака та А. Парубія.

У прес-службі прокуратури столиці також відзначили, що даний злочин карається 5 роками позбавлення волі.

Для залучення до кримінальної відповідальності Ю. Гримчака та А. Парубія парламент має позбавити їх депутатських повноважень.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Проти двох нардепів з НУ-НС порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути