вівторок, 02 лютого 2010 17:45

Карасьов розповів, хто втече до Януковича у разі його перемоги

Карасьов розповів, хто втече до Януковича у разі його перемоги

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 53 роки, прокоментував заяву Юрія Луценка, що 37 народних депутатів з фракції НУ-НС готові на коаліцію з партією Регіонів.

"Це може бути. От, наприклад, закінчуються вибори і перемагає Віктор Федорович. Залишається або розпуск парламенту і похід на дострокові вибори в Раду. І тут вже немає гарантії, що саме ці депутати, ця еліта буде надалі в Раді. Бо вже у спину дихають Тігіпко, Яценюк, Ющенко", - каже Карасьов.

Нова коаліція зможе відправити Юлію Тимошенко у відставку та сформувати новий уряд, вважає експерт.

"У іншому випадку немає коаліції, але є відставка Тимошенко. Вона працює виконувачем обов"язків прем"єра. Але ситуація розвалюється, країна на грані дефолту, йде тиск міжнародної спільноти на Україну збоку міжнародних валютних організацій. Якщо вистачає 226 голосів, то оформляється нова коаліція, новий уряд і Юлія Тимошенко йде у відставку", - продовжує Карасьов.

До нової коаліції ввійдуть люди, які розуміють, що час Тимошенко пройшов.

"Серед них - група Балоги, є також люди, які розуміють, що у список Тимошенко вони не потраплять. Вже починаються коливання. Можливо, група "За Україну" Кириленка. Тому що тут так: або бути депутатом до 2012 року, або віддати свої місця Тігіпку, Яценюку, іншим. У них виходу не буде. По Конституції новому президенту потрібен новий уряд, коаліція, прем"єр".

Кількість перебіжчиків може навіть зрости, вважає Карасьов.

"Буде більше. Питання тільки стоятиме в тому - з комуністами чи без них. "Нашій Україні" буде важко в коаліції з комуністами з іміджевої точки зору. Тому краще хай "нашоукраїнців" буде більше, але з "Регіонами" і Литвином. А комуністи в опозиції", - підсумував експерт.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Карасьов розповів, хто втече до Януковича у разі його перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути