субота, 23 січня 2010 15:43

В США можливе повторення гаїтянської катастрофи - геологи

В США можливе повторення гаїтянської катастрофи - геологи

В дельті Міссісіпі можливий землетрус не слабше гаїтянського, повідомляє The Christian Science Monitor. Як застерігають геологи, в найближчі 50 років можливі сильні поштовхи по лінії тектонічного розлому Нью-Мадрид, який проходить під дельтою ріки.

У 1811-1812 роках на цьому розломі спостерігалася одна з найпотужніших серій сейсмічних поштовхів в історії США, нагадує журналістка Сюзі Паркер. Тоді в Бостоні від поштовхів задзвонили церковні дзвони, а Міссісіпі в районі Мемфіса змінила русло і, по деяких відомостях, навіть недовго текла назад.

Прогнози вчених особливо тривожні, оскільки в багатьох графствах дельти Міссісіпі рівень убогості втричі вище середнього по країні, відзначає видання. Місцева влада усвідомлює загрозу і створює численні робочі групи для підготовки до землетрусу.

Розлом тягнеться з північного сходу Арканзаса через південно-східну частину штату Міссурі до західних районів Теннессі і Кентуккі, а також півдня Ілінойса. Нині ця область густо населена. Тим часом в багатьох районах люди до цих пір мешкають в примітивних будиночках, лікарень не вистачає, а подекуди в дефіциті чиста вода.

Inopressa

Зараз ви читаєте новину «В США можливе повторення гаїтянської катастрофи - геологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути