пʼятниця, 30 жовтня 2009 12:38

На всій території України оголосять карантин

На всій території України оголосять карантин

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко на позачерговому засіданні Кабінету міністрів в п"ятницю заявила, що в 9 областях України вводиться карантин.

У трьох областях (Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській) перевищений епідемічний поріг, в сусідніх областях (Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Хмельницькій, Вінницькій, Волинській) також є випадки захворювань грипом А/H1N1 .

"У всіх цих 9 областях вводиться карантин", - заявила прем"єр.

Міністерство охорони здоров"я планує оголосити карантин на всій території України. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив міністр охорони здоров"я Василь Князевич, передають "Подробности".

Міністр підтвердив, що в Україні зафіксована епідемія високопатогенного грипу А/H1N1.

"На жаль, ми маємо констатувати, що в Україні фактично розпочалася епідемія каліфорнійського грипу", - сказав він.

За його словами, у двох лабораторіях підтвердили цей діагноз - зафіксовано 11 випадків із 33 проб.

"Ми розглядаємо можливість оголошення карантину не тільки в західних областях, а й по всій країні, оскільки вірус поширюється надзвичайно швидко", - сказав Князевич .

Як повідомлялося з посиланням на дані оперативного штабу Міністерства охорони здоров"я України, тридцять чоловік, зокрема одна дитина, померли в Україні в результаті гострих респіраторних захворювань у період з 19 жовтня.

За даними Мінохорониздоров`я, у Львівській області - 12 жертв, зокрема одна дитина, у Тернопільській - 12, в Івано-Франківській померли 6 чоловік.

Крім того, за даними ЗМІ, жертви є також у Чернівецькій, Рівненській і Закарпатській областях - усього померло 34 людини.

Медики допускають, що причина смерті - стрімкий розвиток атипової пневмонії. У той же час, не виключається можливість вірусу грипу А/H1N1.

Раніше в Україні було офіційно підтверджено 2 випадки високопатогенного грипу. 5 червня 2009 року лабораторія в Лондоні підтвердила захворювання на грип А/H1N1 українця, що прибув з Парижа. До цього він проживав у Детройті (США), працював продавцем в овочевому магазині. Після лікування пацієнт вирушив додому, в Чернівці. Крім того, наприкінці вересня у чоловіка, який прибув з Кіровоградської області до Києва і був госпіталізований з діагнозом "пневмонія", підтверджена приналежність виділеного штаму вірусу грипу до типу А/Н1N1, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На всій території України оголосять карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути