четвер, 30 липня 2009 12:47

Медведько відмовив вдові Гонгадзе

Медведько відмовив вдові Гонгадзе

Генеральний прокуратур України Олександр Медведько ухвалив рішення не змінювати склад слідчої групи з розслідування "справи Гонгадзе".

Як повідомили у четвер у прес-службі Генпрокуратури, "на підставі статей 58 і 60 КПК винесена ухвала про відмову в задоволенні клопотання".

Таке рішення в Генпрокуратурі пояснили тим, що в своїй заяві про відведення керівника слідчо-оперативної групи Олександра Харченка і заступника генпрокурора Миколи Голомши представник інтересів потерпілої Мирослави Гонгадзе Валентина Теліченко не вказала факти, які б послужили підставою для ухвалення такого рішення.

Коментуючи таке рішення Генпрокуратури, Теліченко повідомила, що поки що не бачила відповіді Генпрокуратури.

"Але відмова означатиме, що генеральний прокурор не турбується про ті порушення КПК, які видно навіть в офіційних повідомленнях, не помічати політично заангажованих заяв заступника генерального прокурора Миколи Голомши, зокрема про те, що він впродовж двох років знав, де знаходиться Пукач, і не піклується про те, щоб виявити замовників вбивства і розкрити всю систему силового вирішення політичних проблем, яка існує в Україні, а турбується тільки про те, щоб закрити справу, покаравши серед організаторів і замовників тільки Пукача".

Як повідомлялося, напередодні представник вдови журналіста Георгія Гонгадзе Теліченко звернулася до генпрокурора з заявою про відведення слідчому Олександру Харченку і з проханням усунути від розслідування справи заступника генпрокурора України Миколу Голомшу. На переконання Теліченко, контроль за слідством в цій справі повинен здійснювати заступник генпрокурора Віталій Щоткін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Медведько відмовив вдові Гонгадзе ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути