субота, 24 січня 2015 12:46

Звільнений через статус учасника АТО політик розповів, чим займався на фронті

Звільнений через статус учасника АТО політик розповів, чим займався на фронті
Дмитро Ісаєнко kievvlast.com.ua

Колишній заступник міністра регіональної політики та будівництва Дмитро Ісаєнко, якого народні депутати змусили відмовитися від статусу учасника АТО просто у залі Верховної Ради, заявляє, що його звільнив особисто прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наступного дня після інциденту.

"Ніхто зі мною ні про що не розмовляв. Буквально на наступний день після інциденту в парламенті Кабінет міністрів дійсно мене звільнив. Але, наскільки мені відомо, Геннадій Зубко подання на моє звільнення не підписав. Його підписав сам прем'єр-міністр", - сказав Ісаєнко в інтерв'ю ZN.UA.

Він розповів, що для нього стала "абсолютно несподіваною" вимога депутатів відмовитися від статусу учасника АТО, який допоміг би йому уникнути процедури люстрації.

"До мене підійшла група народних депутатів - Береза, Парасюк, Луценко і Соболєв, стали задавати питання, що стосуються моєї участі в АТО. Я відповів на всі. Точно так само, як і зараз вам. Вони вислухали і в підсумку, сказали, що не ставлять питання про моє звільнення, мовляв, це питання політичне, і нехай його вирішують інші. Однак вони були сильно обурені тим, що я отримав статус учасника.

Депутати говорили про тих, хто зараз зі зброєю в руках захищає Україну і не може отримати цей статус. Потім вимагали, щоб я відмовився від статусу. Це все було так вкрай емоційно, що іншої думки, як не поглиблювати конфлікт, у мене тоді не виникло. Тому я і написав цю заяву", - розповів екс-заступник міністра, додавши, що він не шкодує, що вчинив саме так.

"На той момент це було правильне рішення. Хоча я і сьогодні абсолютно чітко розумію, що слід розділяти проблеми тих людей, які зі зброєю в руках захищають нашу країну і не можуть отримати статус учасника, і такі ситуації, в якій опинився я. Кожен працює і захищає батьківщину на своєму рівні. І тут потрібні чіткі законодавчі механізми і злагоджена робота комісії, яка присвоює цей статус. Я був у зоні АТО, виконав поставлені завдання і за законом мав повне право його отримати", - сказав Ісаєнко.

Він повідомив, що в зоні АТО займався будівництвом фортифікаційних споруд уздовж лінії фронту і регулярно виїжджав у зону проведення бойових дій.

"Там разом з представниками інженерних військ займався організацією будівництва фортифікаційних споруд. Всього було шість відряджень. За три-п'ять днів кожна. Хоча за законом для отримання статусу учасника АТО достатньо одного такого відрядження. При цьому я не сидів у штабі, прибувши у розпорядження начальника АТО.

Виписувався наказ про те, що я прибув з конкретною метою за дорученням віце-прем'єра. І далі безпосередньо з начальником інженерних військ я виконував поставлене завдання. Ми їздили по точках на лінії фронту, проводили консультації з офіцерами, на місці приймали рішення", - розповів екс-заступник міністра.

Він зазначив, що після того, як він "виконав бойове завдання", він "розглядав це як цілком заслужений статус".

Колишній чиновник повідомив, що проти нього було відкрито кримінальну справу "у зв'язку з повідомленнями в пресі".

"У міністерстві вже запросили пакет документів, який силовикам наданий. Я впевнений, що і правоохоронці, і Кабмін в підсумку розберуться у ситуації", - сказав Ісаєнко.

При цьому він додав, що не має ні до того претензій і не очікує ні від кого вибачень.

"У мене немає ні до кого ніяких претензій, питань або пропозицій. Я просто хочу правди. Хочу, щоб до кожного конкретного чиновника, який працював при Януковичі, Тимошенко, Ющенку чи ще при комусь, підходили індивідуально. Щоб у підсумку піддавали люстрації не людей, а їх вирішення. бо це важливо для збереження дієздатності нашої державної машини. і для багатьох людей, що опинилися викинутими за борт тільки тому, що вони працювали при Януковичі. Вся країна, якщо ви пам'ятаєте, працювала і жила при Януковичі", - сказав Ісаєнко.

Нагадаємо, 13 січня група депутатів змусила Дмитра Ісаєнка відмовитися від статусу учасника бойових дій. Після бесіди він відмовився від статусу учасника бойових дій, написавши і підписавши відповідну заяву. На наступний день чиновник був звільнений з Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «Звільнений через статус учасника АТО політик розповів, чим займався на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі